Majoránková mast - i ze sušené byliny, bylinky, rostliny?
Dotaz:
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Při výrobě bylin je obecně lepší používat čerstvé nebo (nejideálněji /kvůli finálnímu obsahu vody v masti/) mírně přesušené byliny. Pokud ale nemáte čerstvou bylinu, lze použít i sušenou. Myslím si ale, že je možné sehnat velmi snadno čerstvou majoránku v zahradnictví. Jak kolem zahradnictví pojedete, zkuste se tam zeptat.
Nejsem si úplně jistý, ale jestli myslíte tento recept, tak v něm nic o šťávě z majoránky není:
http://www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/receptury/579-majorankova-mast-recept-postup-navod-na-vyrobu-ucinky-vyuziti
Možná by se Vám mohl hodit i tento článek:
Z dalších velmi vhodných bylin na otoky uzlin jsou
dub
a
krtičník
Děkuji Vám za dotaz.