Rozrazily rostoucí v ČR - je nějaký jedovatý?
1 odpověď
(stránka otevřena 1007x)
Dotaz:
Dobrý den,pane doktore.
Rád bych se zeptal, je některý z našich druhů rozrazilů jedovatý? Lze si je snadno splést?
Děkuji za odpověď.
MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověď na dotaz:
Dobrý den.
Rozrazily obsahují glykosid aucubin a jsou jedovaté pro hmyz. Že by byl rozrazil jedovatý pro člověka, o tom jsem nikdy neslyšel a nevím o něčem takovém. Nepatří ani mezi tzv. "polojeovaté" rostliny (mezi které patří např. vlaštovinčík, srdečník, janovec ad. ad.).
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.
Rozrazily obsahují glykosid aucubin a jsou jedovaté pro hmyz. Že by byl rozrazil jedovatý pro člověka, o tom jsem nikdy neslyšel a nevím o něčem takovém. Nepatří ani mezi tzv. "polojeovaté" rostliny (mezi které patří např. vlaštovinčík, srdečník, janovec ad. ad.).
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.