prirodni kosmetika ta nejlepsi pece o pletV moderním světě stále více lidí věnuje pozornost složení a původu produktů, které používají v každodenním životě. V kosmetickém průmyslu se tento trend také rozvinul a přírodní kosmetika je stále oblíbenější. V tomto článku se podíváme na výhody přírodní kosmetiky a na to, proč je tak užitečná.


Účinky rostliny:

Široký výběr kvalitních pečujících produktů nabízí internetový obchod Makeup, kde každý najde tu nejlepší kosmetiku na pleť.

Jaké jsou tedy výhody přírodní kosmetiky?

1. Přínos pro zdraví

Účinná přírodní kosmetika neobsahuje chemické složky, toxiny a různé konzervační látky. Kosmetické produkty jsou vyrobeny ze složek přírodního původu a nepřítomnost chemických přísad zajišťuje pozitivní výsledek a nemá negativní vliv na zdraví.

2. Přesně to, co vaše pokožka potřebuje

Přírodní kosmetika je zpravidla více fyziologická, to znamená, že ji vaše pokožka lépe přijímá a skutečně ji léčí. Je také velmi účinná, protože obsahuje vzácné ingredience. Kombinace léčivých složek se špičkovou technologií je klíčem k úspěchu.

3. Není testována na zvířatech

Výrobci kosmetiky se starají o zdraví svých zákazníků a životní prostředí. Komponenty jsou proto vypěstovány na ekologických farmách a pro vytvoření obalů využívají maximálně recyklovatelné materiály a testují se na dobrovolnících. Proto se tato kosmetika považuje za nejlepší pro péči o pleť.

4. Bezpečné pro planetu

Na rozdíl od přírodní kosmetiky výroba klasické kosmetiky znečišťuje půdu, vodu, atmosféru a živé organismy polymery, pryskyřicemi a dalšími.

5. Spravedlivé ceny

Ano, ceny jsou trochu vyšší. Ale stojí to za to. Získáte vysoce kvalitní a přírodní produkt. Pokud jde o přírodní složky, ceny se mohou lišit. Bio ingredience jsou vždy dražší, protože vyžadují náklady na výrobu i certifikaci. Cena do značné míry závisí na tom, jaké komponenty jsou součástí produktu.

6. Přírodní aromata

Pro výrobu přírodní kosmetiky se používají pouze přírodní oleje, které obsahují prospěšné organické sloučeniny a mikroelementy a také nasycují pokožku a vlasy různými vitamíny. Zpravidla se přidávají pouze jemné konzervační látky, které prodlužují trvanlivost výrobku a nepoškozují lidské zdraví.

7. Vhodné pro celou rodinu, dokonce i pro děti.

Dětská pokožka je citlivější k negativním vlivům prostředí. Citlivá pleť je náchylnější k podráždění a vyžaduje tu nejjemnější péči i důslednou hydrataci. Přírodní kosmetika plná blahodárných látek bez chemie, umělé parfemace se stane nejlepším pomocníkem pro pleť vašeho dítěte i celé rodiny. 

Nevýhody přírodní kosmetiky:

  • Krátká trvanlivost. Důvodem je absence chemických konzervantů, které zajišťují dlouhodobou trvanlivost.

  • Alergie. U některých lidí mohou jednotlivé složky vyvolat alergické projevy. Důvodem je individuální citlivost na různé složky.

  • Omezený výběr produktů a značek. Značek, které nabízejí skutečnou přírodní kosmetiku, není mnoho. Je to dáno použitím vysoce kvalitních surovin a složitými výrobními procesy.

  • Vysoká cena. Ceny výrobků jsou vyšší. Je to dáno použitím vysoce kvalitních přírodních surovin a složitějšími výrobními postupy.