Česnekový sirup - výroba: pomocí lisu nebo mixéru najemno rozmačkejte stroužky česneku. Česnek vložte do skleněné nebo porcelánové misky a přidejte jablečný ocet s medem. Celé zamíchejte. Směs přelijte do skleněné uzavíratelné nádoby a dejte do chladničky na 5 dní. Každý den však směs na chvíli z chladničky vyjměte a dobře ji promíchejte. Po 5 dnech je váš sirup hotový.
Účinky rostliny:
Účinky rostliny:
- bakteriální nemoci
- vysoký LDL cholesterol
- imunita
- vysoký krevní tlak
- prevence chřipky, angíny, nachlazení
Česnekový sirup - suroviny:
8 oloupaných stroužků česneku, 200 ml jablečného octa, 200 ml medu
Užívání česnekového sirupu:
Sirup můžete užívat v případě výskytu nějakého infekčního onemocnění, ale i jako prevenci. Konzumuje se tak, že 2 čajové lžičky sirupu rozmixujete ve sklenici vody. Pije se na lačný žaludek ráno po probuzení.
Nezapomínejte, že uvedený sirup je extrémně silný, a proto ho nikdy nekonzumujte přímo. Vždy ho zřeďte s vodou!