Kdoulový likér, kdouloňový likér - recept: slupky vložte do skleněné nádoby, zalijte koňakem a přidejte skořici a žlutou část citronové kůru (bílá část by způsobila hořkost). Nechejte macerovat přinejmenším 3 měísce a pak takto získaný kdoulový likér přeceďte. Na 750 ml kdoulového likéru zahřejte 300 ml vody a pomalu v ní rozpusťte med. Nechejte vychladnout a smíchejte s koňakem.
Účinky rostliny:
Účinky rostliny:
- bolest břicha
- křeče břicha
- průjem
Přidejte hřebíčky a 15 dnů před upotřebením nechejte odležet. Jak budete postupně získávat kdoulové slupky, dávejte je macerovat do sklenic. Nakonec koňak z jednotlivých sklenic smíchejte. Nevadí, pokud budete mít extrakty o různé délce macerování. Na každou sklenici pouze vyznačte datum, aby macerace trvala minimálně 2 měsíce a maximálně 6 měsíců.
Suroviny, ingredience:
- odkrájená slupka z kdoulí
- koňak
- malý kousek celé skořice
- citrónová kůra
- 350 g medu
- 300ml vody na 750ml koňakového macerátu
- 2 hřebíčky