Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Lymfatické otoky nohou - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 02. čvc 2024 21:24 #10430 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:
Existují nějaké bylinky na pomoc při lymfatických otocích nohou?
Byla jsem deset let na kortikoidech (revmatická polymialgie) a ted jsem pi TEP kolene, hodně mi nohy otékají i kdyz bandážuju a otok mi hodně mezuje ohyb kolene a tím zpomaluje rehabilitaci.

Děkuji a jsem s pozdravem.

P.

- 08. čvc 2024 11:48 #31707 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na posílení lymfatického systému (otoky končetin, oteklé uzliny, progradující celulitida apod.) vyrábím bylinnou směs obsahující v různých poměrech následující léčivé rostliny:
VILÍN VIRŽISNKÝ list,
JEHLICE OBECNÁ kořen,
JÍROVEC MAĎAL květ,
VACHTA TROJLISTÁ list,
BŘÍZA jarní list,
PUPEČNÍK ASIJSKÝ list,
ČUBET BENEDIKT kvetoucí nať.

LOKÁLNĚ:
- reflexní terapie (VELMI DŮLEŽITÁ!!! REFLEXNÍ BODY A MASÁŽ SPRÁVNÝCH MÍST MŮŽE NESTKUTEČNĚ POMOCI UVOLNIT LYMFATICKÝ SYSTÉM DOLNÍCH KONČETIN A TŘÍSEL)
- vyzkoušet některou z klasických mastí (kostivalová, měsíčková, majoránková, ze zlatobýlu …)
- vynikající je také KOSTIVAL KOŘEN (na plátky nebo pomletý) a/nebo KOSTIVAL LIST a/nebo LOUPUCH KOŘEN a/nebo LOPUCH LIST a/nebo JÍROVEC MAĎAL tinktura nebo gel z květu či plodu a/nebo bylinný gel z rostliny HARPAGOFYTUM LEŽATÉ (ČERTŮV DRÁP)
- odborně vedená lymfatická masáž a lymfodrenáž (musí být vždy šetrná, hrubá lymfatická masáž uzlin může způsobit obrovské problémy, protože uzliny mohou popraskat)

Lymfatické otoky jsou podle tradiční čínské medicíny velmi spojené s Hybatelem Země, konkrétně se slezinou. Jejím posílením se tělo lépe drénuje a lidé (většinou ženy) se otoků zbavují. Dle TČM až 90% žen mají v různém rozměru oslabenou právě slezinu. Jak posílit slezinu se můžete velmi přehledně dozvědět ve videu, které je možné stáhnout na stránce www.WebinarSlezina.cz Ve videu jsou zmíněna režimová opatření, strava, psychika, bylinářství a reflexní terapie.

Pokud byste měla zájem o bylinnou směs a/nebo mastičku na Vámi uvedené potíže, je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.174 sekund