Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

KANNA a KRATOM proti únavě - je to správná cesta jak se zbavit efektivně a natrvalo únavy?

- 29. čvc 2024 11:54 #10506 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

Známá mi doporučila na zákaldě vlastní dobré zkušenosti na energii KANNU, ale jsem po ní naopak ospalá, je to extrakt kapsle 10 : 1, já v podstatě ani nevím, co tohle označení znamená. Tak dělám ze sebe pokusného králíka a užívám ráno jednu jedinou kapsli KANNY a k tomu půlku Kratomu White. Energie v nedohlednu. Spíš se mi chce spát i přes den. Dočetla jsem se, že nejde o žádné zakázané drogy, na internetu se to běžně prodává, ale člověk asi musí vědět, jak s takovými bylinami, které u nás nerostou, zacházet…
Abych měla víc energie, možná bude lepší žen šen, ale to se zase bojím, abych večer mohla usnout.
Je mi 68 let.

Děkuji a jsem s pozdravem. Eva.

- 02. srp 2024 09:45 #31765 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Užívání látek typu Kanna a Kratom proti únavě bych nazval "pálením zítřejšího dříví." Tělo je stimulováno k aktivitě, přitom bere z nouzových zásob. Samozřejmě toto není správná cesta, protože se tělo vyčerpává a pohledem tradiční čínské medicíny lze říci, že pokud chronicky berete z rezerv, zkracujete si celkovou délku života (vypadá to jako strašení, ale TČM, která funguje 4000 let v tom má jasno).

Z pohledu tradiční čínské medicíny je nutné podpořit ledviny a tělo řádně vyživit. Vyživit nemyslím např. smaženým řízkem s hranolkami, ale opravdu kvalitními věcmi - luštěniny, obiloviny, dušená zelenina, ovoce rostoucí v našem pásmu, kvalitní tuky vč. rostlinných tuků, potraviny obsahující vitamíny, minerály, Mg, chlorofyl apod.

Jak se zbavit únavy se můžete dozvědět ve videu
www.WebinarLedviny.cz
Ve videu jsou uvedené léčivé rostliny, strava a režimová opatření. Pokud se doporučeními budete řídit, může Vám to výrazně pomoci k tomu, abyste nebyla unavená, ale byla svěží a fit a to trvale. Není to totiž vůbec nereálné. A jde to i bez kávy, Kratomu a Kanny.

nebo v knize ZDDRAVOU STRAVOU PROTI ÚNAVĚ od Mgr. Zuzany Švédové, DiS.

Jen na okraj podotýkám, že má přítelkyně pracuje na psychiatrii a v praxi se setkala u osob, které užívají Kratom s výkyvy nálad a stavům podobným psychózám. Já osoběn bych se na základě těchto zkušeností proto Kratomu zcela vyhnul. Je asi jen otázka času, než bude Kratom zakázán zákonem. Což také o něčem svědčí ;)

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.167 sekund