Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Zánět střev, průjmy, horečky - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 21. srp 2024 12:42 #10569 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

Syn již 14 dnů trpí na průjmy, vysoké teploty, bolesti kloubů. Byla mu zjištěna Gastroenteritida a kolitida neurčeného původu, CRP bylo 226. Nyní bere probiotika a Novalgin na snížení horečky. Syn dále užívá léky Euthyrox 150 (každý den), Asentra a Deniban (od každého prášek vždy ráno). Chtěla jsem tímto poprosit o doporučení na bylinu nebo tinkturu na zánět a dále nějakou kůru na pročištění. Je možné tinktury objednat u vás nebo doporučit, kde se dají bylinky a jiné zakoupit?

Děkuji moc za pomoc.

J. K.

- 22. srp 2024 20:19 #31801 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
<p>Dobrý den. <br /> Na zánět střev doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv) - vnitřní aplikace: <br /> PUŠKVOREC OBECNÝ kořen, LNICE KVĚTEL kvetoucí nať, ŠALVĚJ nať nebo kvetoucí nať, PELYNĚK pravý nebo jiný nať, MOCHNA husí nebo nátržník nebo jiná kvetoucí nať, KOPRETINA ŘIMBABA nať, KADIDLOVNÍK pryskyřice. <br /> Na chronické průjmy velmi dobře působí také odvary z listu, větviček a/nebo šištic stromu, který roste nejčastěji u vodních toků. Rostlina se jmenuje OLŠE. <br /> Všechny účinky výše uvedených léčivých rostlin, univerzální postup výroby tinktur, dávkování tinktur a výhody tinktur jsou na stránce <a href="www.UcinkyTinktur.cz" target="_blank" rel="noopener">www.UcinkyTinktur.cz


<p>&nbsp;</p>
<p>Příznivý efekt na zánět střev s průjmy může mít také MCT OLEJ. <br /> Bylo také prokázáno, že zvýšená konzumace potravin s vysokým obsahem jednoduchých rafinovaných cukrů vede ke vzniku a/nebo progresi zánětů střev. Má to také vliv na přerůstání "nesprávného" mikrobiomu - tzn. těch bakterií, které si ve střevech nepřejeme. <br /> Obecně dle aktuálních studií má složení mikrobiomu zásadní vliv na to, zda výše uvedené dvě nemoci vůbez vzniknou a dále také to, jaký budou mít průběh (zda těžký nebo skoro bezpříznakový). Jak mít ve střevech správné složení mikrobiomu se můžete dozvědět ve videu dr. Ryšávky, Mgr. Švédové a mé. Video je ke stažení na <a href="www.WebinarMikrobiom.cz" target="_blank" rel="noopener">www.WebinarMikrobiom.cz


<p>Pokud byste měla zájem o směsnou bylinnou tinkturu a MCT olej na Vámi uvedené potíže Vašeho syna, je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.
PS: je škoda, že jste nenapsala věk syna a které klouby ho bolí. Byť se to zdá být irelevantní, tak z pohledu čínské medicíny je naprosto něco jiného, jestli ho bolí třeba drobné kloubyky rukou nebo nosné kolenní klouby. Zajímavá informace by také byla, čím mu potíže začaly - tzn. co bylo na prvopočátku. A také zda nemá ulcerozní kolitidu nebo Crohnovu nemoc - tzn. zda byl vyšetřen gastroenterologem.

Vygenerováno za 0.217 sekund