Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Friedreichova ataxie (neklidné ruce a nohy , silné záškuby před usnutím) - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 17. říj 2024 15:40 #31882 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

Mám syna, kterému je nyní 32 let. Ve svých šesti letech po úrazu lokte, kdy musel absolvovat operaci, kdy mu byla aplikována nevhodná narkóza se mu rozjelo vzácné nevyléčitelní degenerativní onemocnění Friedreichova ataxie horních provazců míšních.
Při řešení projevujících se symtonu této nemoci jsme používali již některé Vaše tinktury, které mu pomáhaly.
v současné době řešíme zásadní problém s usínáním, neboť syn je schopen usnout až mezi 1 až 2 hodinou ranní, neboť po uléhnutí má silné záškuby v horních i dolních končetinách a to se uklidní až po výše uvedeném čase. Je z toho vždy vyčerpaný a unavený.
Poté již spí klidněji. Chtěla bych Vás požádat o radu, co by bylo pro něho vhodné na uklidnění končetin, aby mohl klidněni a dříve usínat.

Děkuji za Váš čas a radu, mějte se hezky.
Poslední změna: 17. říj 2024 15:40 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

#31909 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na nemoc Friedreichova ataxie doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně ve formě směsné tinktury (pro snadnost aplikce kdykoliv a kdekoliv) - vnitřní aplikace:
PUPEČNÍK ASIJSKÝ čerstvá nať, BAKOPA DROBNOLISTÁ čerstvá nať, MOCHNA HUSÍ nať, ŠIŠÁK BAJKALSKÝ kořen, KOPR semínko, KONTRYHEL nať, MUČENKA PLETNÍ nať, SMIL ITALSKÝ nať.

Při výrobě tinktury (pokud si ji budete vyrábět individuálně) doporučuji pupečník asijský a bakopu drobnolistou naložit do tinktury ČERSTVÉ (lze v našich podmínkách poměrně bez problémů pěstovat). Naprosto zásadním způsobem to zvyšuje účinnost tinktury.

Pokud byste měl nebo měla zájem o tinkturu na Vámi uvedené potíže (tinktura SY-NE-NO), je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Univerzální dávkování tinktur a účinky jednotlivých rostlin ve směsi je uvedeno na www.UcinkyTinktur.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.160 sekund