Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Dermatitida, zánět kůže - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 17. říj 2024 15:32 #31906 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:mám za sebou nelehké období s velkou ztrátou a po půl roce se mi postupně objevilo nejprve kolem očí a v podpaží, a pak už i na krku a tvářích a hodně výrazně kolem očí. Svědí to a kůže je suchá. Belogent pomáhá, ale jen po dobu aplikace, pak se problém opět objeví.

Děkuji a jsem s pozdravem.
Přílohy:
Poslední změna: 17. říj 2024 15:32 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

- 17. říj 2024 15:37 #31907 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na dermatitidu doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv):
BENEDIKT ČUBET nať, JERSTŘÁBNÍK CHLUPÁČEK kvetoucí nať, PAMPELIŠKA kořen, DVOJZUBEC TROJDÍLNÝ nať.

Zevně SUPERHOJIVÁ MAST ve složení olivový olej, vosk, PROPOLIS, ARNIKA, PODRAŽEC KROVIŠTNÍ, TŘEZALKA TEČKOVANÁ, ŘEPÍK LÉKAŘSKÝ, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ.

Pokud je ekzém mokvavý, je potřeba spíše vysušovat - potom TEA TREE OIL a/nebo PROPOLISOVOU TINKTURU.

Všechny účinky výše uvedených léčivých rostlin, univerzální postup výroby tinktur, dávkování tinktur a výhody tinktur jsou na stránce www.UcinkyTinktur.cz

Dietetika: doporučuji vnitřně (ale klidně i zevně) MCT olej. Dále potraviny, které posilují dle tradiční čínské medicíny Hybatel Kov - potraviny (nejen) bílé barvy a štiplavé chuti - např. česnek, pažitka, rukola, pórek, květák, ředkvičky, křen, celer, cibule apod.
Dále jsou vynikající také jáhly atd.

Z čajů na posílení Hybatele Kov je vhodný např. CIST KRÉTSKÝ nebo CIST ŠEDAVÝ. Lze pít prakticky denně do úpravy stavu kůže, ale je hořký, takže si dávejte do hníčku zarovnanou jednu čajovou lžičku byliny.

Doporučuji určitě také návštěvu praktika nebo lékaře TČM. Dermatitida může být způsobená nebo ovlivněná nadměrnou vlhkostí v některých tělních drahách/Hybatelích. Výhodou osobního kontaktu praktika TČM je, že si může sáhnout na Váš puls trojhmatem a může se Vám podívat na jazyk, což v diagnostice naprosto zásadně pomáhá.

Děkuji za dotaz a důvěru v léčivé rostliny.
Poslední změna: 17. říj 2024 15:37 uživatelem MUDr. Zbyněk Mlčoch.

Vygenerováno za 0.203 sekund