Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Bezová šťáva - přírodní konzervace, jak zajistit aby vydržela do zimy?

- 17. čvn 2015 22:28 #183 od tazatel
Chtěla bych udělat bezovou šťávu, jak mám docílit toho aby mi vydržela aspon až do zimy a nezkazila se?

- 17. čvn 2015 22:30 #21422 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
<p>Ideální je uchovat sirup v ledničce. Chápu ale, že pokud ho máte hodně, nelze to. Výhodou je nechat ho na chladném místě - ve sklepě. Je-li koncentrace cukru dostatečná, kvasné bakterie by neměly mít možnost začít sirup kvasit. Každopádně chladem nic nepokazíte.</p>
<p>Předpokládám, že jste myslela sirup a ne šťávu. Bezinková šťáva (tedy ředěný sirup přímo k pití) by do zimy nevydržela ;-)&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>

Vygenerováno za 0.161 sekund