× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

nepůvodní pupalky

- 12. zář 2019 18:13 #2602 od tazatel
V naší přírodě roste několik druhů pupalek, přičemž pupalka dvouletá je známá léčivka. Velmi podobná je pupalka rudokališní a pokud nekvete budou obě asi hůře rozeznatelné. teď mi na zahradě kvetla rudokališníKvašená paprika.
Papriky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semena a bílé žebra. Do čisté zavařovací sklenice vložíme kousek křenu, česnek, pár kuliček pepře, atd. Klidně experimentuje s kořením a je to na vás co zvolíte. Já třeba moc ráda přidávám k paprice jednu chilli papriku nebo pálivý beraní roh. No a samozřejmě naskládáme papriku, obsah sklenice zatížíme a zalijeme převařenou, vlažnou, slanou vodou (1 litr vody-1 větší lžíce soli). Papriky musí být úplně pod hladinou. Zavíčkujeme a sklenici několikrát nakloníme do stran, jde oto aby voda se dostala k paprikovým záhybům a poté dle potřeby dolijeme vodu. Necháme fermentovat 5 až 7 dnů v pokojové teplotě, poté přemístíme do ledničky.
EDIT: pokud někdo má rád papriku chrupavou tak doporučuji kvasit v pokojové teplotě cca 3 dny a pak do ledničky, kvašená paprika je spíš na krátkodobé uchovávání. Můžete zkusit prodloužit trvalost přidáním listu dubu, vina atd. proto dotaz… mají obě stejné léčivé vlastnosti?????

- 20. zář 2019 09:17 #23598 od anonym
Odpověděl anonym
Jsem já to nemehlo. až teď čtu co se mi do dotazu o pupalce rudokališní dostalo. Ono to je tím, že obvykle sedím u počítače a v levé ruce mi sedí papoušek a chce drbat… a pravou ťukám a občas drbám nevrlého opeřence a. ten když není drbán dle svého přání jemně klovne. a do dotazu zda i pupalka rudokališní má stejné účinky jako dvouletá jsem zkopírovala l recept na kvašenou papriku.

Vygenerováno za 0.139 sekund