× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Ranní kašel a bolesti kyčlí u starého člověka - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 28. pro 2019 13:20 #2894 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Myslíte, že bych vás mohla poprosit o radu? co byste doporučil staré paní na dýchací obtíže, zejména ráno po probuzení, kdy hodně kašle a trvá jí třeba i hodinu dvě, než dojde k nějakému stavu pohodlí.
U paní jde zřejmě o důsledek kouření. Zároveň však trpí anginou pectoris a bere léky na vysoký tlak. Trpí i nemocí chronická obstrukční plicní nemoc CHOPN.

A pak také pro pána 63 let něco na bolesti kyčlí?

U pána se jedná pouze o bolest kyčelních kloubů, nic jiného ho nebolí, je vlastně zdráv. S ničím se neléčí.

Děkuji Vám za odpověď.

- 18. led 2020 17:16 #23954 od anonym
Odpověděl anonym
<p>Dobrý den. <br /> <br /> U paní doporučuji nekouřit tabákové výrobky. <br /> Na vysoký krevní tlak doporučuji hloh (mj. je i na léčbu anginy pectoris), po první 3měsíční léčebné kúře pak jmelí bílé (3x3 měsíce). Tlak by se za rok mohl zásadně upravit. <br /> Na anginu pectoris je eleuterokok, galgán, housenice, karbinec, oregáno, srdečník a andělika. <br /> Pro dobrý stav cév je vhodná léčivá rostlina také jírovec maďal (květ i plod). <br /> <br /> Na detoxikaci a chronickou bronchitidu (projevující se ranním kašlem) doporučuji podběl, jetel, jirnice, kaštanovník jedlý apod. <br /> <br /> Pokud by Vás zajímaly byliny a/nebo léčivé dřevokazné houby vhodné pro prevenci rakoviny plic ad. orgánů, ozvěte se mi znovu. <br /> <br /> Na chronickou obstrukční plicní nemoc CHOPN žádou léčivorou rosltinu neznám, nicméně se okrajově mluví o břečťanu. To je léčivá rostlina, současně je ale polojedovatá, takže se používá v malých ("hemeopatických") dávkách - <br /> www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-str...ziti-uzivani-vyuziti

U pána se jedná velmi pravděpodobně o artrózu, tedy o opotřebování chrupavek věkem.
Na to jsou vhodné tyto léčivé rostliny - ideálně ve formě směsné tinktury: tlustice vejčitá, pupečník, kalisie, přeslička, harpagofit (harpagofytum ležaté), eklipta bílá. Ev. doplňky stravy obsahující chondroitin sulfát.
Od bolesti ulevuje např. tymián a zázvor.
Zevně je možné aplikovat kostivalovou mast.

Ze všech uvedených léčivých rostlin vyrábím tinktury.
V současné době jsem bohužel z časových a kapacitních důvodů pozastavil jejich poskytování.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.169 sekund