× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Slunečnice - cucání oleje

- 24. led 2020 21:43 #3047 od tazatel
Dobrý večer pane doktore,
na strankách Bylinky pro všechny doporučujete u Slunečnice: www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-str...ziti-uzivani-vyuziti
v odstavci k Cucání slunečnicového oleje, … cituji … přidat do oleje 4 kapky mátového Dentoseptu nebo Azucalenu (výtažek z heřmánku nebo měsíčku), které zlepší chuť oleje (nebude tak mdlý) ; oba preparáty dezinfikují dutinu ústní.
Při pátrání po těchto přípravcích na internetu jsem je našel jen na polských stránkách DOZ. PL. V lékárnách v ČR tyto přípravky neznají (Dr. Max; Benu).
Předpokládám, že oba tyto přípravky lze nahradit tuzemským výrobkem Herbadent Herbal Extract, se složením (Alcohol denat. , Salicylic acid, Aqua purificata, Agrimonia eupatoria ext. , Chamomilla recutita ext. , Salvia officinalis ext. , Potentilla erecta ext.), Eugenia caryophylus oil, Citric acid, Mentha piperita oil, Boric acid, Foeniculum vulgare oil.
Prosím, je tento můj předpoklad správný?
Předem děkuji za odpověď
Jiří Volf

- 25. led 2020 14:13 #24004 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Z textu dotazu není patrné nač chcete použít slunečnicový olej. Obsah stránky považuji za obsolentní a nahradil bych ho modernější léčebnou metodou.

Pokud Vám jde o zlepšení kvality dásní v dutině ústní, na to znám asi 4-5 léčivých rostlin s vynikajícím účinkem na tuto oblast těla.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostilny.

Vygenerováno za 0.166 sekund