× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Silná únava, zánět trojklanného nervu, potom angína, cysta na vaječníku, bolest pravého spánku, zlomený zub, potom přišla chronická rýma, chronický zánět průdušek, cysta vaječníku, endometrioza - byliny, bylinky, léčivé rostliny

- 07. úno 2020 13:03 #3128 od tazatel
Vážený pane doktore,

asi mám problém s imunitou. jinak si to neumím vysvětlit.
2016 zánět trojklanného nervu, potom angína, cysta na vaječníku, bolest pravého spánku, zlomený zub, potom přišla chronická rýma, která se změnila a protahovanou bronchitídu (půl roku) a poté se opět vrátila chronická rýma do dnes, cysta na vaječníku stále plus při rengendu zjištěna další asi na páteři nebo žebrech. Dále váček pod zubem a 2x gyn. výtok. Pobolívání podbříšku - důvod asi endometrioza. A hrozná únava.
Nezjištěno nic závažného. Vše hraniční.

Asi mám v těle zánět, který si putuje?
Vyzoušela jsem vše - léky, antibiotika několikrát. Čaje, bylinné kapky, homeopatika, doplnky stravy, vitamíny, léčivé houby, změnu stravy, odkyselení, zrušit v jídelníčku cukr, dny bez lepku, výplach nosu konvičkou (ten mi trochu uleví, alespon na noc a může spát) atd.

Už nevím co dál.
Poradíte prosím?

Děkuji moc Lenka

- 07. úno 2020 19:15 #24103 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Lidem, kteří mají chronické záněty, které se stěhují v organismu doporučuji vlaštovičník větší. Je to silně protizánětlivá léčivá rostlina. Je ale velmi silná, takže se musí dávkovat přesně. S touto rostlinou mám velmi dobré zkušenosti, funguje perfektně.

Souběžně s vlaštovičníkem bych doporučil užívat bylinnou tinkturu na ten problém, který Vás nejvíce trápí. Tzn. pokud máte největší potíže s chronickým zánětem a např. endometriozou, je na místě zvolit kombinaci vlaštovičníku s bylinami na endometriozu. A tak podobně.

Léčebné kúry vytšinou trvají 3 měsíce, kdy je možné udělat zásadní posuny. Jakmile se vyřeší jeden problém (např. endometrioza), přechází se plynule k dalšímu problému - např. se řeší chronická bronchitida. Některé léčivé rostliny řeší více věcí najednou, takže těch bych dal přednost (např. tymián řeší dýchací a souběžně trávicí cesty atpod.).

Toliko tedy nástin řešení vašich potíží.
Někdy lituji, že nemám vlastní bylinkovou poradnu, kde bych se scházel s lidmi a probíral jejich potíže, protože bych mohl pacienty dispenzarizovat, tzn. řešit jejich potíže a věnovat se jim dlouhodobě.

Z vlaštovičníku vyrábím bylinnou tinkturu., ale aktuálně jsem z časových a kapacitních důvodů pozastavil poskytování tinktur.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.165 sekund