Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Mateřídouškový, tymiánový sirup - je možné cukr nahradit medem?

- 29. zář 2015 19:43 #331 od tazatel
Dobrý den,
je možné nahradit cukr z části nebo zcela medem?
Děkuji.

- 29. zář 2015 20:11 #21584 od anonym
Odpověděl anonym
Jako poměrně zásadní vidím skutečnost, že pokud byste dle receptu
www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/rece...suroviny-ingredience
smíchala vodu s medem a uvedla do varu, zdravé látky z medu byste varem zničila. Med by neměl nikdy překročit teplotu 40°C, jinak je z něj jen cukr a změň "rozvařených bílkovin". Znehodnocení medu by byla škoda, proto lze doporučit použití prostého rafinovaného nebo třtinového cukru. Nebojte se toho, že se v sirupu hodně cukru, protože cukr nepijete po litrech, ale ředěný vodou. Byť se pořád říká, že je bílý cukr "jed", cukr je nezbytně nutný pro funkce organismu (velké množství ho třeba spotřebuje mozek) a bez cukru to prostě nejde.
Jiná věc je NADBYTEK cukru - ten vede k nepřirozenému zvyšování glykémie a časem může vést k cukrovce 2. typu (diabetes mellitus 2).

Děkuji za zajímavý dotaz.

Vygenerováno za 0.196 sekund