× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Plíseň nehtů - byliny, bylinky, léčivé rostilny, léčba bez léků

- 05. kvě 2020 17:11 #3647 od tazatel
<p>dobrý den, chtěla bych se zeptat za mou kolegyni. Její 12 letá vnučka trpí plísněmi nehtů, od podzimu suchým kašlem a přes rok i lymfedémem DK. v současné době ležela i v nemocnici a vyšetřovali ji, ale zatím na nic nepřišli. Bylo by ji možné pomoci nějakými bylinkami? Děkuji za odpověď.</p>

- 05. kvě 2020 18:58 #24631 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Ad plíseň nehtů (onychomykóza) : dovoluji si doporučit aplikaci esenciálního oleje z rostliny kajeput střídavolistý. Prodává se také pod názvem TEA TREE OIL a je k dispozici téměř v každé lékárně.

Na suchý kašel se používají slizovité léčivé rostliny, ze kterých se vyrábí studený macerát nebo tinktura - např. DIVIZNA, PROSKURNÍK apod. Otázkou je příčina - zda jde o alergický kašel nebo kašel způsobený bakteriemi či viry.

Na lymfatické otoky doporučuji rostlinu svízel přítula. Opět by bylo vhodné ale zjisit co je příčinou otoků dolních končetin u tak mladého děvčete. Žádoucí by tedy bylo komplexní doléčení a pak nastavení komplexní léčby "na míru" (ideálně farmakoterapeutické).

Napadlo mne také ještě v jakém prostřední dívka roste, zda se v bytě větrá, zda nemá alergie atpod. Tzn. komplexně odebrat anamnézu, vyšetřit ev. i krevní obraz, biochemii ad.
Chce to opravdu pečlivý přístup lékařů a zjistit co jí je a diagnostiku neodbýt.

Po vyšetření příčin výše uvedených potíží mi znovu můžete napsat zde do poradny na www.BylPor.cz

Ze všech výše uvedených rostlin vyrábím bylinné tinktury.
Univerzální dávkování tinktur je uvedeno na www.UcinkyTinktur.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.181 sekund