× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Alergie, histaminová intolerance a perila křovitá - byliny, bylinky, léčivé rostlny, léčba bez léků

- 20. srp 2020 05:18 #4250 od tazatel
Dobrý den pane doktore,
velmi mě zaujal váš příspěvěk ohledně "vypnutí" alergie pomocí perily. Nemůžu však nikde dohledat nějaké podrobnější informace, jak perilu užívat. Je to čaj, homeopatikum, … ? Moje dcera (17 let) má totiž velký problém s alergiií. Po těle se jí dělá vyrážka, či spíše kopřivka, která plasticky vystupuje a svědí, až bolí. Dělá se kdykoliv během dne i noci. Na alergologii je léčena od dětského věku. Nyní užívá Xyzal, který ji nejlépe tlumí projevy alergie.
Z krve byly zjištěny alergie na mnoho potravin (např. vejce, ořechy, ovoce, zelenina, pšenice, soja, … ), jinak je alergická i na roztoče, trávy, pyly, zvířecí srst atd. Zkoušeli jsme různě vynechávat potraviny, abychom zjistili, která je původcem problémů, ale bezúspěšně. Nyní čekáme i na výsledky, zda se nejedná o celiakii, ale nemyslím, že se to potvrdí. Spíše mám pocit, že by tam mohla být histaminová intolerance. Mohla by pomoci perila? Předem děkuji za jakoukoliv informaci. S pozdravem, MK
Přílohy:

- 20. srp 2020 05:52 #25230 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Vaší dceři doporučuji následující léčivou směs:
PAMPELIŠKA KOŘEN 40%, PERILA KŘOVITÁ 40%, ŠIŠÁK BAJKALSKÝ 10% + DVOJZUBEC TROJDÍLNÝ 10%.

Perila je antihistaminikum, tzn. měla by mít efekt i v tlumení histaminové intolerance.

K histaminové intoleranci dále sděluji:

Dobrý den.

Na histaminovou intoleranci doporučuji následující léčivou rostlinu, houbu a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv) :
PERILA KŘOVITÁ nať, LESKLOKORKA LESKLÁ plodnice, BAZALKA POSVÁTNÁ nať, BOROVICE kůra mladých větviček.

Histaminová intolerance - účinné látky a rostliny, které je obsahují:

Kvercetin – přírodní antihistaminikum, které snižuje hladiny histaminu. Patří mezi flavonoidy a nachází se například v cibuli a česneku. Nejvíce kvercetinu najdete v červené cibuli a nejméně ve žluté. Tepelnou úpravou se ztratí přibližně polovina kvercetinu.

Bromelain je enzym, který účinně funguje v kombinaci s kvercetinem. Má silné antihistaminové účinky. Nachází se hlavně v čerstvém ananasu. Mezi jeho další účinky patří například štěpení bílkovin.

Extrakt z borovicové kůry je antioxidant, protizánětlivá látka a antihistaminikum. Účinnou látkou je pycnogenol. Je vhodný i pro diabetiky, protože snižuje hladinu glukózy v krvi.

Vitamin C zvyšuje odbourávání histaminu v těle. Patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě, takže jeho nadbytek jednoduše vyloučíte močí. Má množství pozitivních účinků na naše tělo. Najdete ho hlavně v čerstvém ovoci, bohaté na vitamin C jsou citrusy.

Bazalka posvátná má také protizánětlivé a antihistaminové účinky. Přírodní léčba bazalkou posvátnou je hojně využívána v ajurvédě, kde se používá jako adaptogen, na lepší zvládání stresu.
Obsahové látky v bazalce dokáží redukovat bolest a otok, který je příznakem zánětu. Funguje také jako antioxidant.


Dále:
Pankreatické enzymy eliminují nadbytečný histamin ve střevě. Zmírňují hlavně trávicí potíže. Mezi pankreatické enzymy patří například lék Pancreolan FORTE).
Rybí olej je známý pro své pozitivní účinky. Funguje silně protizánětlivě a zlepšuje náš imunitní systém. V dnešní době (naštěstí) není nutné polykat nepříliš příjemný olej – je dostupný i ve formě kapslí. Vyhnete se tak charakteristické chuti rybího oleje.
Z probiotik jsou vhodné zejména kmeny Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium infantis a Lactobacillus plantarum (doporučují se např. Probiotika Probio-fix IMU).

Samozřejmostí je dietetika - strava, která neobsahuje histamin:
www.symprove.cz/histaminova-intolerance-...jist-a-jak-ji-lecit/

Více k problematice vizte zde:
www.hitzdravi.cz/l/doplnky-a-pomoc-pri-histaminove-intoleranci/

Univerzální dávkování tinktur je uvedeno na www.UcinkyTinktur.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.163 sekund