Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Pampeliškový med a nakysle vonící macerát z pampelišek - je možné ho použít?

- 23. dub 2016 18:04 #552 od tazatel
Nemela jsem dost sklenicek a musela cekat do druheho dne. Vodu z pampelisek jsem nechala stat jenze pres noc byla bourka a prijde mi ze voda voni kysele. Je mozne ze se zkazila??? Zkousim trochu z toho varit ale dela se mi na povrchu porad pena. Vyhodit a nebo nechat?

- 23. dub 2016 18:07 #21808 od anonym
Odpověděl anonym
Dobrý den. Pokud by se Vám to stalo v budoucnu, určitě doporučuji mít macerát V CHLADU (lednička). 2 dny luhování v teple není ideální. Myslím si, že je možné, že se mohly pomnožit kvasinky ad. bakterie, vylil bych to, nasbíral pampelišky znovu a macerát nechal max. 24 hodin.
Když dělám macerát, nechávám ho vždy ležet na chodbě na kachličkách, kde je chladno. Macerát zpracovávám vždy max. do 30 hodin od prvního uvaření.

- 23. dub 2016 18:12 #21809 od anonym
Odpověděl anonym
Děkuji mockrát za odpověď. Já to skusila uvařit a nalít do sklenic. No radši to vyleju a natrham znova.

Vygenerováno za 0.176 sekund