× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

žlučník, ledviny, byliny

- 03. zář 2021 06:38 #6249 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

asi 10 let hledám a zkouším byliny na rozpuštění nebo aspoň zmenšení žlučníkových kamenů (v průměru i 2,5 cm), celý život se snažím stát se babkou kořenářkou (tempem různým : -), teď ve škole u Šárky Laštovičkové. Slyšela jsem, že nějaký lékárník z Bruntálu si velké kameny rozpustil, nenašla jsem jeho ani informace o bylinách, zatím mám nejlepší subjektivní pocit ze šťávy z černé řekdve. Váš Žlučníkový čaj jsem objednala, na kameny by to možná chtělo silnější kalibr. : -). Pokud existuje, ráda zkusím, na operaci se mi nechce.

Děkuji a jsem s pozdravem. Anna

- 14. zář 2021 11:17 #27018 od anonym
Odpověděl anonym
Hledala jsem v historii dotazů a odpověď kopíruju, jenom stále nevím jestli to můžu zkusit na ty 2 - 3 cm šutry. : -)

U žlučníkových kamenů se používá ředkev černá. Má specifický způsob použití, doporučuji dohledat na internetu (bere se omezený počet dnů a pak se dělá pauza).
Ředkev se odstředí v domácí odstředivce a začíná se ráno se 100 g šťávy a dávka se pomalu, v průběhu tří týdnů, zvyšuje až na 400 g, potom se opět tři týdny dávka snižuje až na 100 g šťávy. Při zánětu žaludku nebo střev není používání této kúry dovoleno!

Již zesnulá rakousko-česká bylinářka Maria Treben jednou vyprávěla: "Manželka bývalého generála si dala kameny vyoperovat. Byly malé i velké. Ráda je ukazovala a nakonec si je nechala zasadit do rukojeti nože. Jednoho dne, když právě krájela ředkev, ji překvapila návštěva. Odložila nůž do misky s ředkví a věnovala se hostům. Představte si, jaké bylo pak její překvapení, když opět vzala nůž do ruky. Kameny z rukojeti zmizely beze stopy, rozpustily se v nastrouhané ředkvi."

Žlučníkové koliky a kameny odstraní i čajová směs ze stejných dílů bedrníku, břečťanu popínavého (vzhledem k toxicitě drogy je užívání břečťanu bez lékařského dozoru nebezpečné a zakázané – pozn. překl.), chmelu obecného, řepíku lékařského, máty peprné a pelyňku pravého.
Tři polévkové lžíce směsi se za studena vyluhují v jednom litru jablečného vína, potom se vše zahřeje do varu, odstaví a nechá tři minuty vyluhovat. Přes den pak užíváme asi devětkrát jednu polévkovou lžíci, tekutina se užívá teplá, proto ji dáme do termosky.

Příznivý vliv má také oman pravý kořen.

- 05. dub 2022 11:45 #28400 od anonym
Odpověděl anonym
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste našla nějaký způsob, jak ty kameny rozpustit. A pokud ano, co Vám pomohlo. Moc děkuji. Jiroutová

Vygenerováno za 0.160 sekund