Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Neuropatie a hyperaktivní močový měchýř - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 03. led 2022 18:07 #6717 od tazatel
Hezký den vážený pane MUDr. Mlčochu,

dovoluji se na Vás obrátit s prosbou o pomoc při namíchání kombinace (bylinek či tinktury).

Je mi 37 let, mám celiakii, astma, alergie. Již cca 6 rokem mám akutní problémy. Bylo a je velice těžké je řešit s lékaři. Imunologicky potvrzena autoimunitní neuropatie (byla jsem všude kromě punkce) demyelizační onemocnění bych mít neměla. Cukrovku také né. Nicméně před těmi cca 6 lety jsem dostala Pásový opar. Zároveň s ním uzlinový syndrom v tříslech a dostavilo se šílené močení s bolestmi měchýře i jakoby v ledvinách (ty mám údajně v pořádku). Na močový měchýř jsem byla slabá už kdysi. Hyperaktivita, časté močení… Herpes už vše jen zhoršil a od té doby začalo "peklo". Každý měsíc zimnice, teploty do 37,5C, močení i 5 x do hodiny, bolesti měchýře - opravdu veliké, nemohu fyzicky pracovat, sportovat, mít psychický stres - vše vždy končí zhoršením stavu, teplotami, vyčerpáním, bolestmi nohou, brněním a bolestí v lokalitě močového měchýře. Na urologii docházím - cytoskopii jsem absolvovala před 2 lety s tím, že je obsah měchýře bez patologického nálezu. Dostala jsem léky na hyperaktivitu měchýře, nicméně jsem je nebrala (nejsem zastánce léků). Z celého měsíce je mi "dobře" cca týden… Toto peklo trvá opravdu 6 let. K tomuto stavu mám bolesti v oblasti konečníku, pochvy - stahy, štípání… Po vymočení mě štípe měchýř jakoby mi na něj někdo nalil ocet. V noci nespím, stále čůrám. K tomuto se přidaly bolesti orgánů (oblast jater - byla v tom 6 letém období 2 x zvětšená, slinivka - pravidelně 6 let zvýšené amylázy, bolesti zad, hlavy). Už jsem ztratila veškerou naději. Před 3 lety proběhlo i odstranění žlučníku - polypy. Ihned po operaci se dostavily obrovské bolesti měchýře a nemohla jsem čůrat - výsledek moči prý negativní - vymýšlím si. Jinak sem tam mívám v moči Ecoli a ještě jednu bakterii, nyní na svátky mi volala lékařka, že mám i méně leukocytů. Dostala jsem ATB. Ty jakoby pocitově nezafungovaly… Nyní ponesu kontrolní moč.

Byla jsem v dubnu 2021 na PET-CT ohledně hledání zánětu v těle z důvodu bolestí a teplot. Jediné co zde objevili je: Ve střevě, v dutém systému ledvin, v močovém měchýři nacházíme zvýšenou akumulaci radiofarmaka (18F-FDG), což lze považovat za fyziologickou variantu.

Začala jsem si platit infuse s Imunoglobuliny, které chodím píchat 1 x měsíčně ke známé lékařce. Nicméně jsou to malé, dětské dávky. Pokouším se sehnat silnější - jen díky Covidu je jejich dodání do ČR komplikované. Nyní od prosince jsem si pokusila nasadit léky od urologa - Emselex 7,5mg. Vzala jsem si pouze první tři a pocitově se mi hůř vyprazdňuje měchýř a bolesti jsou naprosto stejné…

Mohla bych Vás požádat o pomoc s bylinnou léčbou močového měchýře, neuropatie.


Z celého srdce Vám děkuji za jakoukoliv pomoc!

Romana

- 16. dub 2022 16:57 #28711 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na neuropatii doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně ve formě směsné tinktury (pro snadnost aplikce) :
PUPEČNÍK ASIJSKÝ list, BAKOPA DROBNOLISTÁ nať, BĚLOTRN KULATOHLAVÝ plod, MANGO plod, VITÁNIE SNODÁRNÁ kořen, TURAN ROČNÍ nať, ELEUTEROKOK OSTNITÝ kořen.

Velmi Vám doporučuji podívat se na video www.WebinarLedviny.cz
Je totiž zjevné, že máte velké problémy s ledvinami. Mimochodem dle tradiční čínské medicíny jsou to právě ledviny a jejich "síla, " co ovlivňuje v jakém stavu bude nervový systém. Tzn. že posílením ledvin byste mohla docílit i zlepšení stavu nervového systému a podpořit tak léčbu neuropatie. Video Vám tedy velmi doporučuji. Mohlo by pro Vás být obohacující. Mluvím v něm i o hyperaktivním močovém měchýři a jak ho s využitím TČM docela snadno ovlivnit. A to hlavní - říkám příčinu proč vůbec lidé mají hyperaktivní močový měchýř. Je dobře, že jste léky na hyperkativní močový měchýř nebrala, protože z praxe vím, že nejsou ani zdaleka tolik účinné jako to, když se aplikuje tradiční čínská medicína, která neřeší následky, ale vždy příčinu (na což západní medicína hodně zapomíná - i z ekonomických důvodů ;) ).

Pokud byste měla zájem o tinkturu na neuropatii a případně čaj na podporu ledvin (vylepšený Jančův ledvinový čaj), je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Univerzální dávkování tinktur a účinky jednotlivých rostlin ve směsi je uvedeno na www.UcinkyTinktur.cz


______

UZLINOVÝ SYNDROM
Dobrý den.

Na posílení lymfatického systému (otoky končetin, oteklé uzliny, progradující celulitida apod.) vyrábím bylinnou směs obsahující v různých poměrech následující léčivé rostliny:
VILÍN VIRŽISNKÝ list,
JEHLICE OBECNÁ kořen,
JÍROVEC MAĎAL květ,
VACHTA TROJLISTÁ list,
BŘÍZA jarní list,
PUPEČNÍK ASIJSKÝ list,
ČUBET BENEDIKT kvetoucí nať.

Vhodná pak může být také tinktura z těchto rostlin: PUPEČNÍK ASIJSKÝ (gotukola) list, KONDURANGO (marsdénie kondurangová) kůra. Tyto dvě rostliny jednak podporují zmenšení uzlin a druhak dovolují správné proudění lymfy (což umí i výše uvedená čajová směs).

Lokálně: MAJORÁNKOVÁ MAST nebo ESENCIÁLNÍ OLEJ Z KAJEPUTU STŘÍDAVOLISTÉHO.

Pokud byste měla zájem o bylinnou směs na Vámi uvedené potíže (ev. majoránkovou mast, případně esenciální olej z kajeputu), je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

_____

Hyperkativní močový měchýř OAB je dle tradiční čínské medicíny slabý jang ledvin.

Zkuste bylinnou směs SLAST UPROSTŘED NOCI (číslo směsi 172). Ta je v léčbě nejdůležitější a hodně Vám pomůže.

Vhodné byliny a medicinální houby jsou:
KOTVIČNÍK ZEMNÍ ideálně plod, CORDYCEPS plodnice, CHAGA plodnice, ZÁZVOR oddenek, SKOŘICE kůra, HŘEBÍČEK.

Dietetika - fazolky adzuki, nejíst "studené" potraviny - saláty, jižní ovoce, jogurty, ani s mléčnými výrobky bych nedoporučoval to přehánět apod.

Určitě nic nepokazíte VYLEPŠENÝM JANČOVÝM LEDVINOVÝM ČAJEM, který Vám na požádání mohu poskytnout.
Je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.188 sekund