× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Vazivové útvary na plosce chodidla - byliny, bylinky, obklady, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 26. dub 2023 18:47 #8809 od tazatel
Dobrý den, pane doktore. Můj dotaz je následující: Na plosce chodidla se utvářejí hladké, během dne nebolestivé, kulaté, vazivové útvarky, které jakoby ležely v podkoží na plantární fascii. jsou citlivé pouze při silnějším zatlačení rukou přímo na ně. Mohla bych Vás požádat o radu stran bylinné terapie? Mockrát děkuji, s pozdravem, Pavla F.
Přílohy:

- 03. kvě 2023 17:29 #30845 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na útvarky podél plantární fascie resp. flektorových vazů doporučuji zevní aplikaci KOSTIVALOVÉ MASTI, případně HARPAGOFYTOVÉHO GELU.

Z pohledu tradiční čínské medicíny (TČM) je jakýkoliv problém týkající se vazů spojený s játry. Shodou okolností je tato problematika čajově hodně spůjatá s koncem zimy a jarem, kdy právě játra mohou být u některých lidí v oslabení.
Kromě aplikace kostivalové masti s rozmasírováním vazivových útvarků tedy doporučuji i posílit játra a to stravou, případně léčivými rostlinami.
Jak posílit játra uvádím já a má kolegyně nutriční terapeutka ve videu www.WebinarJatra.cz

Pokud byste měla zájem o kostivalovou mast na Vámi uvedené potíže (harpagofytový gel umím vyrobit, ale vyrábím ho velmi výjimečně), je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.215 sekund