× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Octan železitý při výrobě zkvasil - co je příčinou?

- 28. čvn 2023 09:22 #9068 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Dle Vašeho navodu jsem pripravila octan, ale mne nalev kvasi
Pouzila jsem ocet 10%
Nyni mam zeleno cernou kasi
Myslite
, ze mohu po zcezeni nalev pouzit?

Dekuji za odpoved Jitka

- 06. čvc 2023 10:37 #30933 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Kvašení, tedy fermentace je přirozený přírodní proces, který nemusí být na škodu. Osobně s aplikací zkvašeného octanu nemám zkušenost. Mně při výrobě nikdy nezkvasil.

Příčinou je velmi pravděpodobně příliš velké množství léčivých rostlin na úkor množství octa.

Nejdůležitější je v octanu železo, které aplikací "vytahuje" z ostruhy vápník, což je žádoucí.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.177 sekund