× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Stav po covidu, zlatý stafylokok - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 25. srp 2023 21:53 #9137 od tazatel
<p>Dobrý den, pane doktore. <br /><br />Můj dotaz je následující: <br /><br />Byl mi výtěrem z nosu zjištěn zlatý stafylokok. Dočetla jsem se, že by na to mohla pomoci propolisová, pelargonie sidonská. Nevím, zda můžu mít stafylokoka i v očích. Byla jsem totiž na výměně čočky za umělou 2. 2. 2022 a od té doby mám stále potíže. Můžete mi prosím poradit, zda by mi to mohlo pomoci, jak používat, zda vnitřně nebo nějaký sprej do nosu, do očí. Kolik by taková tinktura a v jakém množství stála - silné vnitřní přírodní antibiotikum - PELARGONIE SIDONSKÁ TINKTURA. <br /><br />Nyní užívám dle doporučení tyto byliny: <br /><br />HAX5.19 - Jiawei xiaoyaosan - pian/tablety<br />WBO1.9 - liuwei dihuangwan - pian/tablety<br /><br />V srpnu 2022 jsem prodělala covid. Od té doby trvalé trávicí potíže, jsem celá oteklá, problém se žílami. <br /><br />Dělaly se mi fleky různě po těle a boláky na rukou, viz foto. <br /><br />Budu ráda za radu. <br /><br />Děkuji a s pozdravem <br /><br />PZ</p>

- 25. srp 2023 22:04 #31026 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Všiml jsem si, že používáte směsi tradiční čínské medicíny. Určitě je dobře, že jste v péči praktika nebo lékaře TČM, protože je toho u Vás hodně k řešení. Mj. mým pohledem (jako laika TČM) máte jednoznačně oslabenou slezinu (jazyk je oteklý) a potřebovala byste posílit játra a ledviny (v tomto pořadí).

Pelargonie sidonská vnitřně může pomoci eliminovat zlatého stafylokoka v těle.

Ano, pokud máte zlatého stafylokoka zjištěného v nose, tak
a) můžete používat na výtěr z nosu propolisovou tinkturu (hlavně u nosder, s tinkturu byste neměla používat na sliznice, protože má vysokou koncentraci lihu).
S léčbou zlatého stafylokoka v očích nemám žádné zkušenosti a pokud byste jej v očích měla, šlo by o méně běžný stav. Spíše (s ohledem na to, že berete tinkturu na menopauzální potíže) je možné, že máte "vyschlé oči" díky menopauzálním hormonálním změnám. Pokud toto platí, lze to řešit léčivými rostlinami.

Lokální praskliny na horních končetinách doporučuji ošetřit měsíčkovou nebo kostivalovou mastí a dále vnitřně dopuručuji tuto bylinnou směs, která podporuje játra a tím má příznivý vliv na eliminaci praskající kůže na rukou:
PEMPELIŠKA LÉKAŘSKÁ kořen, DVOJZUBEC TROJDÍLNÝ nať, JEŘÁB květ, SLÉZ MAURSKÝ květ, ŘEPÍK LÉKAŘSKÝ kvetoucí nať, OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ drcený plod.

Určitě doporučuji i nadále zůstat v péči praktika TČM a posílit výše uvedené tři orgány resp. hybatele - tzn. slezinu (Hybatel Země), játra (Hybatel Dřevo) a ledviny (Hybatel Voda).

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.201 sekund