Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Puškvorec tinktura - jen ze sušeného puškvorce nebo lze i z čerstvého kořene?

- 04. úno 2024 07:41 #9888 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Ahoj Zbyňku,

prosím tě, chtěla jsem se tě zeptat, jestli děláš tinkturu z puškvorce i z čerstvého nebo musí být ze sušeného kořene? Všude čtu, že se dělá ze sušeného kořene, tak nevím, jestli to má nějaký stimulační význam, když se usuší nebo je to jen kvůli tomu, že se lidi většinou k čerstvému nedostanou? Mám pořád problém se žaludkem a chtěla bych zkusit tinkturu, protože na denní čaj ho tolik nemám. Kamarádka mi říkala, že jí puškvorec hodně pomohl. Měla jsem jít na gastroenterologii, čekala jsem 2.5 měsíce a dostala jsem chřipku. Musela jsem to zrušit a mám další termín až na 23.2. Zkouším co se dá, abych se toho pálení žáhy a chrapotu zbavila. Někdy je to lepší a pak zas horší.

Děkuji ti mockrát!

Měj se hezky!

- 04. úno 2024 07:42 #31384 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Ahoj.

Určitě je lepší vždy vyrábět tinktury Z ČERSTVÝCH rostlin. Jen v situaci, kdy nemáme čerstvou nať je vhodnější sušená. Platí to vždy.

Děkuji Ti za dotaz a přeji příjemný zbytek dne.

Vygenerováno za 0.161 sekund