Rozumíš bylinám? Zkus kvíz POZNEJ BYLINKU.
× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Pektogel do sirupu - je zdravý a vhodný nebo je lepší cukr?

- 05. kvě 2015 17:23 #99 od tazatel
Rada by som poznala Vas nazor na zahustovanie stavy "sirupu pektogelom". Nerada dlho varim dzemy a sirupy aby sa nenicili cenne ziviny. Znizujem mnozstvo cukru na minimum, dosladzam steviou.
A ked chcem dosiahnut stav sirupu medu, tak nieco na zahustenie musim pridat..

- 05. kvě 2015 18:46 #21332 od anonym
Odpověděl anonym
Pokud použijete přírodní pektin (pektin s potravinářským označením E440i), není to žádný problém.
Bohužel sirupy nebo medy se musí krátce povařit, jinak by cukr sedimentoval na dně. A třeba u jahodového džemu je zahuštění nutností. Pokud dělám džemy a marmelády, také pektin používám. Zcela běžně. Přírodní pektin se vyrábí z kůry citrusů nebo jablek.

Bohužel jsou na trhu dostupné zahušťovadla syntetická. Ta s ohledem na snahu uchovat si co nejlepší zdraví do vysokého věku moc nedoporučuji.

Vygenerováno za 0.157 sekund