× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Řídký pampeliškový med - zhoustne nebo ne?

- 06. kvě 2015 21:05 #105 od tazatel
Ahojky,
dneska jsem dělala pampeliškový med,všechno podle vašeho návodu.Ale zdá se mi řídký.Zhoustne to až vychladne?
Provářela jsem ho 3 hodiny.

- 06. kvě 2015 21:09 #21336 od anonym
Odpověděl anonym
Vaření 3 hodiny je nerozumné. Myslím si, že vše zdravé co v macerátu bylo je zničené. Pokud jste dodržela poměry, které uvádím v návodu na výrobu
www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/rece...inky-vyuziti-uzivani
pampeliškový med by měl zhoustnout. Houstnutí chvilku trvá, med, musí vychladnout a zhoustne někdy i za několik dní či týden.

Při vaření macerátu s cukrem se tekutina jen táhne varem, neměla by vařit. Jakmile je tekutina průhledná, cukr se rozpustil a není důvod dále med vařit. Stačí vařit jen asi 15, max. 30 minut. Pokud jste to vařila 3 hodiny, je to už jen tekutina s cukrem, pro léčebné účely je to asi už nepoužitelné ; -)
Hezký den.

- 18. kvě 2020 12:48 #24713 od anonym
Odpověděl anonym
a kurva já jsem to udělal stejně. taky řídké a vařil jsem to jak cyp. asi to prodám pražákům jako nátěrku na kolena : -d

Vygenerováno za 0.169 sekund