× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Tinktura z vlaštovičníku - jak dlouho macerovat rostlinu v tinktuře?

- 15. srp 2018 06:26 #1594 od tazatel
<p>Dobrý den, louhovala jsem vlaštovičník v lihu 8 týdnů. Mohu tinkturu použít? Děkuji a přeji pohodový den. Marie</p>

- 15. srp 2018 06:27 #22671 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
<p>Dobrý den.</p>
<p>Není to problém. Je stanovena pouze minimální doba macerace, delší doba nevadí. Bylinkáři běžně nechávají byliny v alkoholu delší dobu než doporčených cca. 1,5-2 měsíce. Já jsem nechal šípky ve vodce rok a šípkový likér byl vynikající. Takže tímto se nestresujte :)</p>
<p>Postup výroby vlaštovičníkové tinktury je uvedený zde:</p>
<p><a href="zpracovani/receptury/1057-vlastovicnikova-tinktura-recept-postup-navod-vyroba-uzivani-vyuziti">www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/rece...roba-uzivani-vyuziti


<p>Děkuji Vám za dotaz a důvěru.</p>

- 17. srp 2022 07:44 #30121 od anonym
Odpověděl anonym
Dobrý den, tedy nevadí když byliny louhujeme déle? Nevyloučí se nežádoucí látky? Děkuji

Vygenerováno za 0.163 sekund