× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Třezalková mast - recept, návod, příprava, suroviny, ingredience

- 12. srp 2019 12:11 #2461 od tazatel
<p>Dobrý den.</p>
<p>Připravuje se z třezalky také mast? Pokud ano, prosím o recept. Pokud je recept shodný s mastí např. z heřmánku tak by to bylo bezva. Ten už mám za sebou, pak by šlo pouze o gramáž - množství sádla a bylinky.</p>
<p>Děkuji. Jirka Lukáš</p>

- 12. srp 2019 12:14 #23494 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Třezalková mast: rozehřejeme 50 dkg domácího sádla (bez škvarků) a přidáme 4 hrsti nadrobno nakrájených třezalkových květů. Když se sádlo začne škvařit, stáhneme ho z ohně, zakryjeme a necháme jeden den stát. Pak ho znovu rozpustíme, propasírujeme přes lněnou utěrku a přendáme do malých nádobek, např. od dětské přesnídávky nebo nádobky od krému.

Děkuji za váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.162 sekund