× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Chuchvalce v bezovém a meduňkovém sirupu - je sirup zkažený nebo se může používat dál?

- 22. srp 2019 11:29 #2518 od tazatel
Hezký den, pročítám zkušenosti s plísní v sirupech a všude se píše o plísni jako zelených/šedých/bílých ostrůvcích plovoucích na povrchu tekutiny. To co se objevilo v bezovém a meduňkovém sirupu jsou plave v celém objemu láhví a udělalo se to tam i po té co jsem šťávy znovu přecedila přes plátno. Jsou to maličké milimetrové chuchvalce, které se spojují do větších nepravidelných uskupení. U meduňkového je chuchvalci od 1mm po až 10 cm prostoupena celá láhev, ale jsou řidší/jemnější, u bezového se drží jeden velký hustý chuchvalec asi do 5 cm pod hladinou, jinak je sirup téměř čistý. Tak nevím jestli se jedná o plíseň nebo nějakou houbu a je lepší sirup vylít nebo tam vzniká nějaká přirozená usazenina, která je zdraví neškodná. Děkuji předem za odpověď.

- 31. srp 2019 13:50 #23551 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Gelovité shluky v bezovém sirupu jsou běžné. Není to na závadu.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.159 sekund