× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Šípkový sirup z měkkých šípků - jsou vhodné na sirup nebo už ne?

- 02. říj 2019 12:24 #2676 od tazatel
<p>Dobrý den,</p>
<p>už nějaká léta dělám šípkový sirup. Dnes jsem začala se sběrem na letošní dávku a spousta šípků je měkkých. Vždy jsem sbírala jen tvrdé plody. Ty měkké na sobě nemají žádné fleky, vypadají zdravě. Já prostě nevím jestli je mohu sbírat také.</p>
<p>Moc díky E</p>

- 02. říj 2019 12:28 #23652 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Pokud nejsou šípky vyloženě shnilé nebo plesnivé, jsou vhodné na výrobu sirupu a marmelády.
Pokud by byly rozměklé, byly by ale nevhodné na sušení.
Z rozměklých šípků je možné vyrábět také šípkový likér, který je mimořádně lahodný.
ŠÍPKOVÝ SIRUP:
www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/rece...suroviny-ingredience
ŠÍPKOVÝ LIKÉR:
www.bylinkyprovsechny.cz/zpracovani/rece...suroviny-ingredience
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.174 sekund