× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Metličkové žilky - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 10. říj 2019 03:33 #2697 od tazatel
<p>Dobrý den pane Mlčochu, <br /> mohla bych Vás moc požádat, zda nemáte tip, jak se zbavit/zmírnit/předcházet vzniku metličkových žilek? Jedná se o ženu 75let, žilky modrofialové barvy rozsáhle na holeních a lýtkách. Dle dr. jakékoli cévní problémy vyloučeny. <br /> Nohy na dotek velmi bolestivé (jsem masérka a paní je má klientka. Masáži nohou se samozřejmě vyhýbám). Budu vděčná za jakoukoli radu. <br /> Předně mockrát děkuji za případnou odezvu. <br /> S pozdravem Jana</p>

- 10. říj 2019 03:37 #23674 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Na úvod bych rád podotknul, že mě pobavila věta "Dle dr. jakékoli cévní problémy vyloučeny, " protože právě metličkové žilky jsou angiologické onemocnění.
Co se týče léčby, tak klasická medicína dává Detralex a tím v podstatě končí a s pacientem už "dále moc nekomunikuje".
Fytoterapie má jednu skoro zázračnou rostlinou a tou je jírovec maďal. Na léčbu cévních potíží obecně, včetně varixů, metliček, hemoroidů apod. se používá kaštanová tinktura. Užívá se vnitřně (kapky) a z tinktury je možné vyrobit i zevní mazání smícháním tinktury s agar-agarem a troškou oleje kvůli lepšímu rozmazání.
Pokud by byl efekt nedostatečný (což nepředpokládám) nebo až by se za delší dobu potíže třeba zhoršovaly, přechází se na další bylinu - např. lnici květel, která má také velmi příznivý efekt na cévy.
Děkuji za Váš dotaz a Vaši důvěru, se kterou jste se na mne obrátila.

Vygenerováno za 0.167 sekund