× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Léčba ragády bradavky prsu - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 18. lis 2019 21:40 #2766 od tazatel
<p>Dobrý den, <br /> chtěla bych nejprve poděkovat za vaše články, sleduji je zejména na Facebooku a už nejednou jsem využila pomoc bylinek právě díky vám. <br /> Nyní bych vás chtěla požádat o radu. Mám půlroční syna, který je plně kojený. Před časem mě ošklivě kousl a od té doby mám na bradavce asi půl centimetrovou ragádu. Už jsem vyzkoušela všechno možné, různé mastičky, ale nechce se to hojit. Konzultovala jsem to i s laktační poradkyní, která mi doporučila medicínský med. Výsledky ovšem nejsou znát. Ragádu mám již tři týdny, kojení je velmi bolestivé. Chtěla jsem se zeptat, zda by mi pomohly nějaké bylinky? <br /> Velmi děkuji za odpověď. <br /> S uctivým pozdravem, Klára</p>

- 18. lis 2019 21:44 #23743 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Do dlaně si dejte trošku medu a k tomu přikápněte maličko propolisu. Toto aplikujte na prs, zalepte a nechte působit přes den.
Na noc dávejte řepíkový obklad, který vyrobíte tak, že uděláte klasický řepíkový "čaj" a do nej namočíte kousek plátna nebo vaty a toto přiložte na ragádu. Řepík má silně hojivé účinky a ránu dobře zacelí.
Třetí bylina, která mne napadá je určitě jitrocel kopinatý. I ten umí perfektně a relativně rychle hojit kožní rány.
Více také vizte "špatně se hojící rány" zde:
www.bylinkyprovsechny.cz/vyhledavani?sea...rase=exact&limit=100
Prakticky každá bylina z této stránky Vám může pomoci. Přesto bych nejvíce věřil právě medu, propolisu, řepíku a jitroceli.
Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.188 sekund