× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Bolesti kotníků a achilovy šlachy - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 18. led 2020 09:14 #2995 od tazatel
Dobrý večer pane doktore,
prosím o radu při řešení zdravotních potíží, již delší dobu mě trápí bolesti achylovy šlachy, kotníků a kloubu palce levé nohy. Dostala jsem od lékaře Aulin ale to nic nevyřešilo.
Tedˇještě užívám Doxy Hexal, protože má p. doktor podezření na boreliozu. Pod kolenem jsem měla asi před 2 měsíci klíště a teď se mi objevila červená skvrna.
Děkuji moc za radu, s pozdravem M. S.

- 18. led 2020 21:31 #23963 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.
Osobně nejsem zastáncem užívání antibiotik "naslepo." Jako lékař se snažím vždy podávat antibiotika až tehdy, kdy mám absolutně jisté, že jde o bakteriální zánět a ideálně, když i vím jaká konkrétní bakterie ho způsobila.
Na druhou stravu ale hned uvádím, že skutečně dle toho co uvádíte může jít o lymskou boreliózu a do jisté míry mohla být aplikace správná volba.
Souběžně s antibiotiky na boreliózu používejte tinkturu z kořene křídlatky japonské. Je to nejsilnější léčivá rostlina na boreliozu obedně. Ani "slavná" štětka planá není tolik účinná jako právě křídlatka.
Na kotníky a šlachy doporučuji aplikovat kostivalovou mast. Na šlachy může být výhodou aplikace kostivalové tinktury. Event. je možné mast a tinkturu střídat. Kostival je silně léčivá rostlina právě na svaly, klouby, šlachy, svaly a také třeba na kůži.
V případě podezření na zánět kloubu a/nebo šlach/y doporučuji užívat tinkturu z rostliny HARPAGOFYTUM LEŽATÉ. Má silně protizánětlivý účinek právě na klouby a pohybový aparát - na bakteriální i autoimunitní záněty.

Ze všech uvedených léčivých rostlin vyrábím tinktury.
V současné době jsem bohužel z časových a kapacitních důvodů pozastavil jejich poskytování.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru.

Vygenerováno za 0.160 sekund