× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Epilepsie - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba

- 25. led 2020 20:14 #3051 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.
Už od šesti měsíců trpím fokální epilepsií. V pubertě se mi vše uklidnilo a najednou po 17 letech se mi začaly záchvaty opět objevovat, ale jinou formou. Lékaři mi doporučili léčbu pomocí účinné látky keprra. Ta mi zpočátku pomohla, ale po roce se stav zhoršil, a tak mi léky navýšili. To mi však zintenzivnilo frekvenci záchvatů a tak mi navrhli léčbu pomocí látky lacosamide. Věřím však víc bylinkám, tak by mě zajímalo, jestli by léčba nešla jinak.
Moc děkuji za odpověď.

- 26. led 2020 16:30 #24015 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Na zvýšenou epileptickou aktivitu mozku doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv):
BUKVICE LÉKAŘSKÁ kvetoucí nať, DEVĚTSIL ideálně kořen, KYPREJ VRBICE kvetoucí nať, JMELÍ BÍLÉ - květ nasbíraný v březnu ze jmelí rostoucího na ovocném stromě - ideálně jabloni.

Všechny účinky výše uvedených léčivých rostlin, univerzální postup výroby tinktur, dávkování tinktur a výhody tinktur jsou na stránce www.UcinkyTinktur.cz

Pokud byste měla zájem o bylinnou tinkturu na Vámi uvedené potíže, je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Při užívání léčivých rostlin doporučuji snižovat množství antiepileptik vždy pod vedením lékaře (neurologa).
Byliny se používají souběžně s antiepileptiky. Při dlouhodobějším užívání je možné, že epileptická aktivita u nemocné osoby zcela vymizí (není to všsk pravidlem - záleží na lokalizace fokusového ložiska epilepsie, ad. faktorech).

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

PS: Jen Vás poopravím: Keppra není účinná látka. Je to název léku. Lék obsahuje účinnou látku LEVETIRACETAM.

Vygenerováno za 0.175 sekund