× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Ječné zrno - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez operace

- 14. úno 2020 18:07 #3170 od tazatel
<p>Dobrý den pane doktore, <br /> manžel má již čtvrtý měsíc na dolním očním víčku červený pupínek, někdy větší, někdy menší, který nebolí. Oční lékař mu předepsal kortikoidovou mast, účinek nula. Druhý oční lékař po 2 měsících konstatoval ječné zrno s tím, že pokud nebolí, tak časem samo praskne. Druhá varianta je řezat. Můžete mi prosím poradit, co by se s tím dalo dělat? Našla jsem nějaké rady (obklady), ale než se do toho pustíme, ráda bych znala váš názor. Předem Vám děkuji a zdravím. Helena Grollová</p>

- 14. úno 2020 18:29 #24130 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Doporučuji lokální aplikaci tea tree oilu (lze koupit prakticky v každé lékárně, stojí něco málo přes 100 Kč, je to esenciální olej z rostliny KAJEPUT STŘÍDAVOLISTÝ) přímo na místo. Ideálně potírat olejem 3x denně nebo i vícekrát. Na opouzdřené zanícené abscesy považuji tea tree za jednu z nejlepších voleb pro léčbu.

Pokud by Vašemu manželovi tea tree oil ani po cca. 14 dnech nepomohl, neváhejte mne znovu kontaktovat v této poradně. Poradil bych Vám další byliny, ale v sílu tea tree oilu opravdu věřím.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.149 sekund