× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Opar rohovky, hepretická keratitida - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez antivirotik

- 17. kvě 2020 07:59 #3758 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.
Chtěla jsem se zeptat na možnosti léčby herpetické keratitidy bylinami. Po dlouhodobém aplikování steroidů v očních kapkách mám už začínající šedý zákal. Vím, že existují fytosteroidy, které nejspíš tyto vedlejší účinky nemají a vím, že se bylinami dá léčit i začínající šedý zákal. Můžete mi prosím poradit jak na to?
Děkuji, Hana

- 17. kvě 2020 12:18 #24694 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Doporučuji smíchat 1/4 lžičky medu a 1/4 lžičky tinktury z LICHOŘEŘIŠNICE VĚTŠÍ (nať nebo plod, někdy se používají i květy, ale nejvyšší účinnost má plod) a rostliny PELARGONIE SIDONSKÁ (kořen).
Lihořeřišnice je léčivá rostlina, která kromě toho, že likviduje bakterie, má i afinitu k herpesvirům. Inhibuje jejich růst. Pelargonie sidonská je léčivá rostlina, která likviduje obrovské spektrum bakterií, ale i herpesvirus 1 a 2.
Směs medu a tinktry pak můžete aplikovat na zavřená oční víčka a to tak, abyste potřela i jejich okraje. Pak chvilku vyčkejte (alkohol z tinktury vyprchá) a můžete oči otevřít. Toto dělejte 2x, ideálně 3x denně.

Ze silně protivirových bylin se pak užívá vnitřně (pije se) KOZINEC BLANITÝ (kořen), ČUBET BENEDIKT (nať). V Německu již před mnoha lety bylozjištěno, že plody BEZU ČERNÉHO (bezinky) blokují vstup virů do buňky hostitele. Tyto 3 rostliny doporučuji užívat vnitřně podle schématu uvedeného na www.UcinkyTinktur.cz

Takže doporučuji výše uvedené.

Ze všech výše uvedených rostlin vyrábím bylinné tinktury.
Univerzální dávkování tinktur je uvedeno na www.UcinkyTinktur.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.169 sekund