× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Klouby, revmatoidní artritida 4. stupně - byliny, bylinky, léčivé rostlny, léčba

- 18. zář 2020 15:37 #4394 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující:

mám diagnozu revmatoidní artritida v jednom koleni 4. stupně - nyní jsem zapsána jako čekatel na TEP, a v druhém koleni 2. stupně, - přidávám si do jídla kurkumu cca malou lžičku denně, užívám ostropestřec a střídavě s přestávkami piju kopřivový a kontryhelový čaj, vím že ty klouby musím nějak vyčistit, (omezit sladké a mouku atd. , ) když tam mám bordel, jaká bylinka se pro to hodí nejvíc a v jaké formě užívání. Ostatní klouby zlobí jen při nadměrné zátěži, užívám prednison 10 mg denně.

Děkuji a jsem s pozdravem, nandys

- 18. zář 2020 16:36 #25371 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Jste si jistá, že máte revmatoidní artritidu? Stupněmi se označuje spíše artroza. Od toho by se odvíjela dále má odpověď.

- 18. zář 2020 17:42 #25372 od anonym
Odpověděl anonym
aha, tak jistá si nejsem, pořád věřím že se můj stav zlepší pomocí úpravy životosprávy, leč podle lékařů je můj stav nezvratný- ve zprávě je psáno toto: kloub v lehké valgozitě, bez náplně, palp. pevné, rotace neg. , perif. klidná, synovie klidná, bez náplně RTG kolen vpravo štěrbiny nitkovité, osteoporoza skeletu, hrotnatá patela,, vlevo štěrbina snížena na 1/2 DG: gonartroza iv. st. vpravo, II. st. vlevo koxartroza II. st. oboustraně - při revmatoidní artritidě. Moc tomu nerozumím, jen že tam je osteoporoza a léčím se na revmatologii. Ale myslím že se to dá nějak zvrátit když pro to něco udělám. Je mi 47 let.

Vygenerováno za 0.162 sekund