× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Bylinkový sirup cukernatí - co s tím?

- 18. říj 2020 14:13 #4548 od tazatel
<p>Dobrý den, pane doktore. <br /> <br />Prosím o pomoc dělali jsme sirup z jitrocele a máme ho moc hustý a cukernatí nám vody. Bojíme aby se nezkazil. Máte nějakou radu jak ho naředit?</p>
<p>Děkuji a jsem s pozdravem.</p>
<p>Jana Straková</p>

- 21. říj 2020 21:20 #25520 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Příčiny mohou být 2:

- nadbytek cukru (většinou se na litr vody dává 700-1000 gramů cukru)

- nedostatečně provařený základ (voda s cukrem, tzn. základový sirup do kterého se dá macerát z byliny nebo čerstvá šťáva z bylin)

V praxi se nejčastěji stává druhá situace, kdy pak cukr cukernatí (krystalizuj na spodku skleničky, ve které je sirup).

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.148 sekund