× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Bylinná směs na trávení a prdíky pro měsíční miminko - jaké složení je vhodné?

- 26. pro 2020 10:21 #4892 od tazatel
<p>Dobrý den, pane doktore. <br /> <br /> Můj dotaz je následující: <br /> <br /> Zda mesicni miminko muze tento caj s timto slozenim? <br /> <br /> Děkuji a jsem s pozdravem. <br /> <br /> Hola</p>
Přílohy:

- 26. pro 2020 10:30 #25856 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Vámi uvedená směs je nevhodná pro miminka. Obsahuje mj. mátu a krušinu, které nejsou ideální pro miminko.
Dále heřmánek - to je silně antibiotická bylina, která by "vybila" zdravé bakterie ve střevě miminka a to by potom mohlo mít průjmy a nadýmání (kerému se snažíte vyhout). Osobně bych takovou směs dětem nedoporučil obecně. Některé rostliny jsou vhodné spíše pro velké děti a hlavně dospělé osoby.

Doporučuji, abyste pila vhodné léčivé rostliny Vy a přes mateřské mléko se ty správné látky dostanou Vašemu miminku. Další varianta je pak miminko koupat v bylinách, které ho sklidní a zlepší trávení (typická rostlina na koupání miminek je mateřídouška obecná).

Vhodné léčivé rostliny na pití pro Vás jsou: KMÍN semeno, ANÝZ semeno, KOPR semeno neb nať, MAJORÁNKA nať, SATUREJKA nať. Dítě můžete i koupat ve všech uvedených rostlinách vč. té mateřídoušky. Potřebné látky přejdou přes kůži a dechem (aromaterapie). Dělá se to tak, že se udělá odvar a ten se dá do koupací vody (samozřejmě voda musí mít vhodnou teplotu na koupání, aby se dítě neopařilo, ale to je jasné).

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.167 sekund