× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Reflux, říhání, nadýmání - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 06. bře 2022 16:51 #6953 od tazatel
Krásnou neděli, pane doktore,
už třetím rokem beru omeprazol na reflux, který způsoboval pálení v krku, a moc bych ho chtěla odbourat. Chystám se proto objednat tinkturu ŽAL-KYS-GER a jen tedy pro ujištění, omeprazol po dobu užívání kapek nemám brát, úplně ho najednou vysadit? Nebo ho raději postupně omezovat a vysazovat? A druhá věc, začíná jaro, chtěla bych zároveň trochu vyčistit játra, myslela jsem na pití kopřivového čaje a braní ostropestřce. Nebude se to s tinkturou tlouct? Můžu to takhle současně?
Děkuju za váš čas i za vaše přínosné rady.
Mějte se krásně, Jitka

- 16. dub 2022 18:59 #28727 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Léčba refluxu jícnu (a případně dále např. nadýmání, říhání, ad. potíží, které s tím velmi úzce souvisí) není bohužel jen o léčivých rostlinách, ale o úplném překopání životního stylu. Obrovský vliv má stres a oslabená játra (dle tradiční čínské medicíny oslabení elementu Dřevo). Jde o tak složitou problematiku, že si Vás rovnou dovolím požádat, abyste si stáhla video, kde o gastroezofageálním refluxu (GER) mluvím a vysvětluji příčinu a hlavně léčbu.

Velmi zajímavé video o játrech, žlučníku a samozřejmě o gastroezofaegálním refluxu (GER) je ke stažení na www.WebinarJatra.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.167 sekund