× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Alergie na plísně, pyly, roztoče a seborhea - byliny, bylinky, léčivé rostliny, léčba bez léků

- 21. říj 2022 06:06 #7918 od tazatel
Dobrý den, pane doktore,

Můj dotaz je následující:

Můj 12 letý syn má alergii na roztoče, plísně a pyly. Nyní s nástupem puberty se projevy značně zhoršily. Mnohem více smrká, kýchá a kašle, zejména ráno po probuzení a večer před spaním. Má také často ucpaný nos. Systémová opatření, nyní příliš nepomáhají.

Také od miminka trpí na seborheu ve vlasové části hlavy. Nyní se mu zhoršil stav i v tomto případě. Vyzkoušeli jsme řadu šamponů a rad na zmírnění, bohužel nyní nic nepomáhá. Vím, že je vše otázka vnitřního prostředí těla, stravy atd. , jenže snažit se mu vysvětlit, že je potřeba zásadní změna i v tomto směru příliš nefunguje. Proto bych Vás ráda požádala, zda by bylo možné stav alespoň trochu upravit pomocí bylinek.


Vwlmi děkuji a jsem s pozdravem.

P. Sedláčková

- 24. říj 2022 21:02 #30408 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

SEBOROICKÁ DERMATITIDA

Bohužel dermatovenerlogové léčí kůži převážně zevně, což je naprosto nedostatečné. Pokud se na kůži vyskytuje ekzém, zánět apod. , často resp. téměř vždy je to způsobeno oslabenými orgány nebo imunitou. Platí, že za stav kůže jsou primárně odpovědná játra. Pokud máte tedy chronický problém se suchou, špinatou a svědivou kšticí na hlavě, je nutné posílit játra.
Na okraj podotýkám, že kortikoidy problém jen odsunou, ale neřeší.

Na posílení jater doporučuji následující léčivé rostliny a to ideálně v podobě směsné bylinné tiktury (pro snadnost aplikace kdykoliv a kdekoliv) :
50% PAMPELIŠKA kořen, 20% DVOUZUBEC TROJDÍLNÝ nať, JEŘÁB květ 10%, SLÉZ MAURSKÝ květ 10%, ŘEPÍK LÉKAŘSKÝ kvetoucí nať 5%, OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ čerstvě nadrcené semeno 5%

U chronického zánětu vždy doporučuji VLAŠTOVIČNÍK VĚTŠÍ, který má nejen velmi silné protizánětlivé účinky, ale skvěle působí i na játra a žlučník. Užívat vnitřně (ale je možné i zevně).

Ze všech výše uvedených rostlin vyrábím bylinné tinktury.
Univerzální dávkování tinktur je uvedeno na www.UcinkyTinktur.cz

Zevně dále doporučuji mast z následujících léčivých rostlin:
MĚSÍČEK květ, TUŽEBNÍK květ, JITROCEL KOPINATÝ list, MATEŘÍDOUŠKA kvetoucí nať.

Z pohledu tradiční čínské medicíny TČM je zánět kůže ve vlasech projevem horkosti a je žádoucí navštívit právě praktika nebo lékaře tradiční čínské medicíny, který Vám pomůže nemoc definitivně vyléčit. Myslím si, že seboroická dermatitida je v souvislosti s elementem (hybatelem) Dřevo, tedy spojené s játry a žlučníkem.

_____

V praxi se mi u pacientů (dětí i dospělí) osvědčily na alergii, ale i astma následující léčivé rostliny a medicinální houby, ideálně ve formě směsné tinktury, kterou lze aplikovat kdekoliv a kdykoliv:
POPENEC BŘEČŤANOLISTÝ kvetoucí nať, PERILA KŘOVITÁ nať nebo kvetoucí nať, BAZALKA POSVÁTNÁ (TULSI) nať nebo kvetoucí nať, DVOUZUBEC TROJDÍLNÝ nať, EMBLIKA (AMALAKI) list, LAPACHO RUDÉ kůra, OMAN PRAVÝ kořen a z hub pak LESKLOKORKA LESKLÁ plodnice, HOUŽEVNATEC JEDLÝ plodnice.

Směs je opravdu funkční. Jsou lidé, kteří bez léků (antihistaminik) jen s touto tinkturou "přežívají" bez problémů celou sezonu. Směs je tedy účinná a v praxi se mi velmi osvědčila.

Dieta: jíst ARTYČOK (výhonky), KUSTOVNICE ČÍNSKÁ (bobule) a rozhodně MCT olej (pomáhá tlumit autoimunitní reakce, má více příznivých účinků, které uvádím zde ve webu www.BylinkyProVsechny.cz).

Pokud byste měla zájem o bylinnou tinkturu na Vámi uvedené potíže a dále o MCT olej, je možné se mi ozvat na messenger www.zmfb.cz (nejrychlejší způsob jak se se mnou zkontaktovat) nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.168 sekund