× Vítejte na fóru!

Řekněte nám něco o Vás - kdo jste, co máte rádi a proč jste se stali členy tohoto webu.
Všechny zde vítáme a těšíme se na Vaše příspěvky!

Hojení spáleniny, popáleniny a regenerace kůže, pokožky

- 30. lis 2022 20:51 #8119 od tazatel
Dobrý den, pane doktore.

Můj dotaz je následující: jako bylinou vnitřně podpořit hojení rány. Jde o ránu po úrazu, velikosti dlaně, bez kůže, rána se nebojí, vznikla nekrotická tkáň, ta byla odstraněna, léčba probíhá na oddělení spálenin ve FNKV.
Pacientka 70+

Děkuji a jsem s pozdravem.
Jana Samcová

- 01. pro 2022 10:40 #30456 od MUDr. Zbyněk Mlčoch
Odpověděl MUDr. Zbyněk Mlčoch
Dobrý den.

Zevně velice doporučuji
TŘEZALKOVÝ OLEJ a/nebo
MED S PROPOLISEM.

S oběma "záležitostmi" mám vynikající zkušenosti a opravdu neuvěřitelně hojí i kůži, která je odřená nebo poškozená až na škáru. Probouzí reparační a granulační schopnosti.

Ze mnou vyráběných mastí bych doporučoval SH mast ("superhojivá mast"). Bude bohužel k dispozici až v červnu nebo červenci 2023 (dělám ji vždy v létě).

Vnitřně doporučuji posilovat orgány PLÍCE (hybatel Kov) a JÁTRA (hybatel Dřevo). Tyto orgány dle tradiční čínské medicíny mají zásadní vliv na kvalitu kůže a pokožky. Které potraviny podporují plíce a játra vizte internet, ev. můžete stáhnout přednášku www.WebinarJatra.cz

Z léčivých rostlin na podporu léčby kůže doporučuji tinkturu z rostliny DVOJZUBEC TROJDÍLNÝ. Rostlina je velmi univerzální na podporu léčby poruch kůže ve smyslu jak zranění, tak i různých zánětů nebo alergií kůže.

Pokud byste měla zájem o tinkturu z dvojzubce trojdílného, propolisovou tinkturu, neváhejte se na mne obrátit - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo messenger www.zmfb.cz

Děkuji za Váš dotaz a důvěru v léčivé rostliny.

Vygenerováno za 0.174 sekund